shutterstock_607348820.jpg

Pensioen

Nu investeren in later

Pensioenen

Collectieve en individuele pensioenregeling

Heb je een eigen bedrijf, of wil je namens een bedrijf voor de medewerkers een collectieve pensioenregeling afsluiten, aanpassen of oversluiten? Dan bij je bij ons aan het juiste adres. Kijk wat wij als financiële dienstverlener voor een organisatie kunnen betekenen, of maak direct een afspraak met Jacco van Egmond FFP CFP®, onze deskundige en klantgerichte pensioenadviseur: 071 402 41 41.

Wil je meer weten over individuele pensioenmogelijkheden? Lees dan verder…

Iedereen die in Nederland woont of werkt krijgt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd (AOW-leeftijd) een basisinkomen, de zogenoemde AOW uitkering. Dit inkomen is voor iedereen gelijk, en gebaseerd op de Algemene ouderdomswet. Het is een basisvoorziening van de overheid.

De meeste mensen die in loondienst werken bouwen daarnaast een aanvullend pensioen op via hun werkgever. Een bedrag wat op een overeengekomen moment (meestal bij het bereiken van de AOW-leeftijd) tot uitkering komt. De hoogte van het aanvullende pensioen is afhankelijk van meerdere factoren. Van invloed zijn zaken als het aantal gewerkte jaren, de hoogte van het inkomen, wisselingen van werkgever, het soort pensioen, jaren in het buitenland, etc.

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet welk pensioen je hebt opgebouwd en of het bedrag past bij jouw (toekomstige) wensen. Is dat niet het geval, dan is het belangrijk om tijdig zelf maatregelen te nemen. Wat kun je in dat geval doen?

Pensioenvermogen opbouwen

Als zelfstandig ondernemer bouw je geen pensioen op en is het zaak om een eigen pensioenvoorziening te regelen. En dat geldt ook als je vindt dat je lopende pensioenregeling via je werkgever een te lage pensioenuitkering oplevert. Welke opties zijn er?
• Sparen of beleggen op netto basis
• Sparen of beleggen op bruto basis (bijvoorbeeld een pensioenverzekering of lijfrenteproduct)

Goed advies van EGHI

Binnen EGHI hebben we de expertise om mee te denken en te adviseren over de best passende oplossing voor jouw situatie. Niet alleen te kijken naar een aantrekkelijke regeling voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst. Omdat iedere situatie anders is en ieders wensen anders zijn, vraagt dit om maatwerkadvies. 

Maak een afspraak

...voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan zorgen wij voor de koffie, een rekenmachine, handige overzichten, de juiste vragen en goede uitleg.

Bel 071 402 41 41 en vraag naar Jacco van Egmond FFP CFP®, onze deskundige en klantgerichte pensioenadviseur. Je bent van harte welkom.